Ir a contenido
PanoSociety BLKFRI & Premium Special Sale - SHOP NOW
PanoSociety BLKFRI & Premium Special Sale - SHOP NOW

Hiroshima: Tragédie atomové bomby zachycená v 360° stupních

V předchozích článcích jsme si ukázali, že panoramatické fotografie jsou tak stará technologie, že se s ní setkal i Einstein. Nemělo by vás proto překvapit, že pomocí této technologie je zdokumentovaná i jedna z nejtragičtějších událostí v dějinách lidstva. Představuji vám 360° panoramatické fotografie vytvořené v Japonsku po výbuchu atomové bomby v roce 1945.

Hovoří Shigeo Hayashi, autor panoramatických fotografií:

Prvního října 1945 jsem stál ve městě Hiroshima na místě epicentra výbuchu atomové bomby a pomalu jsem se rozhlížel. V tom okamžiku jsem si vůbec nedokázal srovnat v hlavě, že celé město bylo srovnáno se zemí jedinou explozí. Žádná předchozí zkušenost v mém životě mi nedovolila představit si tak velkou destruktivní sílu.

Tři roky jsem pracoval jako technik.  S explozivními materiály jsem se stýkal denně a myslel jsem, že znám jejich sílu. Ale když jsem tam tenkrát stál, nemohl jsem prostě emočně přijmout skutečnost, že tohle všechno způsobila jediná bomba.

Následující fotografie jsou náhledy interaktivních verzí, které se otevřou v novém okně:

Tuto fotografii vytvořil Shigeo Hayashi ze strážní věže budovy hiroshimské místní komerční asociace pátého října roku 1945. Vzdálenost od epicentra je přibližně 260 metrů. Prohlédněte si interaktivní 360° verzi této fotografie.

Tuto fotografii vytvořil Shigeo Hayashi ze střechy budovy Chugoku Shimbun, která stála na místě současného Mitsukoshi obchodního centra. Z tohoto místa vidíte panoramatický výhled na celé okolní město a také na pohoří Chugoku. Vzdálenost od epicentra zhruba 870 metrů. Prohlédněte si interaktivní 360° verzi této fotografie.

Další fotografie i od jiných autorů můžete vidět v zde (celkem 5).

Artículo anterior New Nodal Ninja Lens Rings V2 - With Controls Access

Dejar un comentario

Los comentarios deben ser aprobados antes de aparecer

* Campos requeridos

Comparar productos

{"one"=>"Seleccione 2 o 3 artículos para comparar", "other"=>"{{ count }} de 3 artículos seleccionados"}

Seleccione el primer artículo para comparar

Seleccione el segundo artículo para comparar

Seleccione el tercer elemento para comparar

Comparar
}